5 dakikada karpuz seçemeyenler 5 dakikada müdür seçmeye kalktı”

 5 dakikada karpuz seçemeyenler 5 dakikada müdür seçmeye kalktı”

Uzun süredir eğitim kurumlarına müdür belirlenmesinde yazılı sınav puanı ve Ek1 değerlendirme formu esas alınırken, bu puanlamaya bir de mülakat sınavının eklenmesiyle adaletsiz, şaibeli ve adam kayırmacı bir sınav sistemi ortaya çıktığını savunan Türk Eğ

BOŞ DURUMDAKİ OKULLARIN MÜDÜRLERİNİN BELİRLENMESİ AMACIYLA YAPILAN SINAVDA HAKSIZLIK VE ADAM KAYIRMACILIK OLDUĞUNU İDDİA EDEN TÜRK EĞİTİM SEN KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI A. YÜCEL KARABACAK, SINAV KOMİSYONUNU SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ:

“5 dakikada karpuz seçemeyenler 5 dakikada müdür seçmeye kalktı”

Uzun süredir eğitim kurumlarına müdür belirlenmesinde yazılı sınav puanı ve Ek1 değerlendirme formu esas alınırken, bu puanlamaya bir de mülakat sınavının eklenmesiyle adaletsiz, şaibeli ve adam kayırmacı bir sınav sistemi ortaya çıktığını savunan Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri, İl Millî Eğitim Müdürlüğü önünde koltuk yakıp bu durumu protesto ettiler.

TAM BİR KOMEDİ

“Adil, hakkaniyetli ve şaibeden uzak bir atama şekliyle yandaşını atayamayan siyasi iktidar, yönetmeliği değiştirerek adına ‘sözlü sınav’ dedikleri sözüm ona bir sınav şartı getirerek yandaşını atamanın yolunu açmıştır” diyen Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, sözlü sınavı “Tam bir komedi” olarak değerlendirdi.

KOLTUK YAKTILAR

Koltuk yakılıp hükümet ve sınav komisyonu aleyhinde sloganların atıldığı protesto eyleminde konuşan Karabacak, “22 aday 2 buçuk saat içerisinde ortalama 5 dakikalık mülakat sonucu puanlandırılmıştır. Bu 5 dakika içerisinde mevzuat bilgisi yüzde 20, analitik düşünme yüzde 10, temsil kabiliyeti yüzde 15, muhakeme gücü yüzde 10, iletişim yüzde 10, davranış yüzde 10, yeniliklere hâkimiyet yüzde 10, genel kültür yüzde 15 olarak değerlendirme yapmışlardır. Pek çoğu yazılı sınavda düşük puan almalarına karşın resmen mülakat puanı ile diğer adayların önüne geçirilmiş, tam anlamıyla sözlü sınav bir çadır tiyatrosuna komediye dönüşmüştür. Yani 5 dakikada karpuz seçemeyenler 5 dakikada müdür seçmeye kalkmışlardır. Bunların ileri demokrasiden anladıkları torpilli demokrasidir. Ağızlarından kul hakkını düşürmeyenlerin ellerine fırsat geçtiğinde nasıl zalimleştiklerini, nasıl hak hukuk tanımaz olduklarını, koltuğu ve makamı bulduklarında bütün insani değerleri nasıl yitirdiklerini çok daha net görmekteyiz” dedi.

10 SIRADAKİNE 100, 1. SIRADAKİNE 34

Bu mülakatların mevcut yapının ve siyasi anlayışın karakterini, şahsiyetini, liyakatini ortaya koyduğunu belirten Karabacak, sözlerine şöyle devam etti: “Sonuçları incelediğimizde vahim bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Torpil öylesine zirve yapmış ki listenin altlarında 10. Sırasında yer alan bir Eğitim-Bir-Sen üyesi ve o sendika başkanının birinci derce akrabası olan birisi, açık ara önde olan listenin 1. sırasında yer alan Türk Eğitim Sen üyesini geçmiştir. Listenin en yüksek puanlı ve hali hazırda okul müdürü olan ve taraflarınca ödüllendirilmiş Türk Eğitim Sen üyesine 34 verilmiş, yandaş sendikanın torpilli yandaşına 100 puan verilerek torpil katmerli hale getirilmiştir. Be vicdansızlar, be insafsızlar be Allahtan korkmaz kuldan utanmazlar, hiç mi yüreğiniz titremedi hiç mi vicdanınız sızlamadı bu haksızlığı yaparken, insanların hakkını yerken. Hiç mi toprağın altını düşünmediniz. Ey dürüst geçinen, haktan hukuktan bahseden zevat bu kul hakkıyla Allah’ın huzuruna nasıl çıkacaksınız? Şimdiden söyleyeyim, biz hakkımızı helal etmiyoruz. Ne komisyona ne de bu haksızlığa ortak olanlara… Haram olsun hakkımız haram!”

HODRİ MEYDAN

Sınav komisyonunun tamamen belli bir görüşten üyelerden oluştuğunu da ifade eden Yücel Karabacak, haksızlığa uğradığını düşündüğü okul müdürüyle ilgili ilginç bir de teklifte bulundu: “Sınav komisyonunun 100 tam puan verdiği adayla ya da Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere beş komisyon üyesi var ya onlar bir tarafta, en düşük puan, 34 puan verdikleri üyem tek başına bir tarafta, bir sınava tabi tutalım hem de kamuoyu önünde… Eğer liyakat, mevzuat bilgisi, ya da temsil olarak üyemiz onları geçemezse ben de bütün söylediklerimi geri alacağım. İşte size hodri meydan! Adil bir sınav yaptık diyorsunuz ya, kendinize güveniyorsanız işte size er meydanı!”

VALİ BEY’İN İMZALAMAYACAĞINA İNANIYORUZ

“Biz zulmün ve zalimlerin sonuna kadar takipçisi olacağız” diyen Karabacak, Komisyon hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını, Kırıkkale Valisinin de böyle bir atamaya imza atmayacağına da inandıklarını beyan ederek, “Aksi takdirde Vali Bey de bu haksızlığa ortak olmuş olur. Kırıkkale Valisini ve siyasi irade ile birlikte savcıları göreve davet ediyoruz” dedi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü